BUGARSKA

BUGARSKA  LETO 2013

              

                NESEBAR

                SUNCEV BREG

 

 Zemlja beskrajnih pešcanih plaža duž obala Crnog mora, gorostasni planinski venci sa bujnim

zelenim pašnjacim, plodne ravnice, velicanstvene recne klisure, banje i izvori, mirisna polja ruža, bogati vocnjaci i vinogradi. Ova raznilika i lepa zemlja postoji više od 13 vekova, istorija beleži sedam civilizacija na njenim prostorima: Tracani, Grci, Rimljani, Sloveni, Prabugari, Vizantijci, Turci… Crno more ili Pontus Euxions (Gostoljubivo more) kako su ga nazvali anticki Grci ocuvalo je svoju primamljivost i gostoljubivost do današnjih dana. Obalu karakterišu duge pešcane plaže boje zlata, mirne uvale i ribarski gradici. Voda je mirna, prozirna i manjeg saliniteta nego

Mediteran.

Sunčev breg

Najvece i najpoznatije letovalište u Bugarskoj. Ukupna duzina svih plaza je 16 km. Letovalište nosi „Plavu zastavu“ za posebna ekološka dostignuca. Svi hoteli Suncevog brega smešteni su velikom parku. Ovde postoje najrazlicitije mogucnosti za sportske aktivnosti: surfing, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, voznju sandolinama, skuterima, odbojku na pesku, tenis, kuglanje…Nocni zivot je veoma raznovrstan i odvija se u brojnim restoranima, kaficima, disko klubovima, kazinima i striptiz barovima.

 

Nesebar

Jedan od najstarijih gradova u Evropi. Nalazi se na oko 30 km udaljenosti od Burgasa i samo 1 km od letovališta Suncev Breg. Današnji Nesebar je u velikoj meri sacuvao anticko nasledje, zbog cega je od strane UNESKO-a proglašen za objekat Svetske kulturne baštine. U starom gradu (grad muzej) se mogu videti cetrdesetak crkava iz razlicitih istorijskih perioda Stari Nesebar ima mnoštvo restorana i kafica gde posetioci mogu uzivati u tradicionalnoj bugarskoj kuhinji. U Novom Nesebru (povezanom sa starim gradom 300 metara dugom prevlakom) je smeštena vecina hotela, diskoteka, nocnih klubova, restorana i kafica.

 

 

 

 

... na Vama je samo da odaberete ...