Nafplio Argolida - LETO 2020

Nafplio, glavna luka severno od Argoliskog zaliva, na Peloponezu, kroz istotriju je bio poznat po svom velikom strateškom značaju, i kao prva prestonica savremene Grčke, dok to nije postala Atina. 

Do Nafplia iz Atine možete doći autoputem za Tripoli, odnosno Korint. Možete se odvojiti kod mesta Nemea, a vožnja od Atine do Nafplia ukupno traje oko sat i po (oko 130km).

Postoje dve teorije o legendi kako je grad dobio ime. Prema prvoj, dat je po njegovom osnivaču Nafpliosu, sinu Posejdona, dok druga priča govori o Mlečanima, koji su mu kao i Napulju, dali ime od reči ˝Novi Grad˝ (gr. Nea Polis).

Sintagma trg predstavlja srce Nafplia. Izgrađen je po modelu venecijanskog Trga Svetog Marka. Oko njega nema saobraćaja, pa možete bez bojazni pustiti najmlađe da se igraju. Pored mnoštva kafića i sjajnih poslastičarnica, na trgu se nalazi veoma bogat Arheološki muzej. Otvoren je do 20:00, cena karte za odrasle je 2€, dok je za najmlađe ulaz besplatan. 

Uputite se u duge šetnje uskim, živopisnim uličicama, od trga ka starom delu grada. U njima takođe nema saobraćaja, i krcate su prelepim zgradama čiji balkoni kao da se utrkuju koji je cvetniji i lepši.

Proći ćete pored mnogo radnji, butika, prodavnica sa nakitom, a ako se zadržite na nekim od strmih stepenica, uhvatićete prelep pogled na more i tvrđavu Bourtzi. Ukoliko ogladnite ili Vas šetnja umori na raspolaganju su Vam bezbroj manjih taverni sa ukusnim obrocima.

... na Vama je samo da odaberete ...

Kursna lista

1 €
117,5796
27.10.2020.
Banca Intesa letovanje 2015

Pretraga