EGIPAT LETO 2019

EGIPAT LETO 2019

Hurgada je jedno od najpoznatijih letovališta na Crvenom moru i pionir egipatskog turizma. Izgradnja Hurgade je počela šezdesetih godina prošlog veka i grad se razvijao u nekoliko turističkih zona – prema jugu ka Sahl Hašišu i zalivima Makadi i Soma i prema severu do mesta El Guna. Duž obale od preko 50 km nalaze se mnogobrojni hotelski kompleksi svih kategorija koji će vaš boravak učiniti izuzetnim.
Toplo, čisto Crveno more koje obiluje nepreglednim podvodnim bogatstvom, pogodno polazište za obilazak drevnog Egipta, prelepo Rajsko ostrvo u neposrednoj blizini letovališta, bezbroj mogućnosti za šoping i usavršavanje cenjkanja samo su neki od razloga zašto je Hurgada možda idealna destinacija za vaš odmor iz snova.  https://www.soleazur.rs/destinacija/egipat/

Krstarenje Nilom je jedinstvena prilika da posetite neke od najlepših hramova drevnog Egipta i uživate u lepotama reke koja je obeležila istoriju ove zemlje i koja i dalje predstavlja žilu kucavicu Egipta.
Krstarenje počinjemo iz Luksora, grada koji predstavlja „najveći svetski muzej pod otvorenim nebom“ i mesto gde se nalazila nekadašnja Teba. Uživamo u lepotama hramova Luksor i Karnak na zapadnoj obali Nila i hramu kraljice Hatšepsut, Dolini Kraljeva i Memnonovim Kolosima na zapadnoj obali Nila. Nastavljamo ka Esni, brani na Nilu, hramovima Edfu i Kom Ombo i na kraju do Asuana, najsunčanijeg grada južnog Egipta ili „Kapiji Nubije“ kako se još naziva. Doživljaj će upotpuniti poseta Nedovršenom Obelisku, Asuanskoj brani, hramu Philae, prelepom Kičenerovom ostrvu – botaničkoj bašti i vožnja felukama po Nilu.

 

... na Vama je samo da odaberete ...