• EGIPAT 2019

Saopštenje

Beograd, 23 maj 2020.

Poštovani naši putnici,

Obaveštavamo Vas:

Nažalost, sva ugovorena turistička putovanja sa realizacijom do 15.06.2020. godine usled opšte poznatih okolnosti i nemogućnosti ispunjenja su OTKAZANA.

Za putnike koji su ugovorili turistička putovanja zaključno sa 15.03.2020. godine, bez obzira na period realizacije, a nisu ih realizovali usled okolnosti koje su prouzrokovane bolešću COVID-19, ili otkazuju putovanje za 2020 godine, primenjuju se odredbe Uredbe o ponudi zamenskog putovanja (Sl. Glasnik 63 od 30.04.2020.) uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog iznosa za putovanje, koja se može iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. godine.

Ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano, otkazano ili neiskorišćeno zamensko putovanje, organizator putovanja će izvršiti povraćaj uplaćenih sredstava u roku od 14 dana, počevši od 01.01.2022. godine shodno članu 5 Uredbe Vlade Republike Srbije.

Sva nova ugovaranja putovanja u ovom momentu nisu moguća jer vlasnici objekata i hotelijeri čekaju precizne informacije o preduzimanju svih neophodnih sanitarnih mera.  Kako se situacija u vezi sa realizacijom putovanja menja iz dana u dan, programi koji će biti aktuelni u narednom periodu, a kada se steknu uslovi za realizaciju putovanja, su u pripremi i obaveštenje o tome će uslediti ovih dana na našem sajtu.

I ovaj put zahvaljujemo na Vašem strpljenju i razumevanju.

Vaš Sole Azur


Beograd, 17. maj 2020.

Poštovani putnici i kolege,

Kako je vanredno stanje ukinuto, ali mere socijalnog distanciranja ostaju kao preporuka uz smanjenje kontakata, obaveštavamo Vas da će poslovnica Sole Azura-a početi sa radom 18.05.2020. godine, shodno tome ponovo smo dostupni na broj telefona 011/3626-015. 

Radno vreme je radnim danima (ponedeljak-petak) od 10h-18h, a subota i nedelja su neradni dani. 

Obaveštavamo vas i da će naš poslovni prostor ispunjavati preporuke pravnim subjektima i da će enterijer biti prilagođen merama zaštite i s tim u vezi radiće dva (2) šalter mesta, pa je moguće da se u agenciji u istom trenutku nalaze dve (2) stranke, uz poštovanje držanja distance. Stranke će biti u mogućnosti da udju u naš prostor pod uslovom obaveznog  nošenja maske i rukavica (što su dužni obezbediti sami posetioci) i da na ulasku u naš prostor prodju dezo-barijeru i  dezinfikuju ruke, što ćemo mi obezbediti.

Budući da pandemija i dalje traje, molimo Vas da prvenstveno komuniciriamo putem telefona i maila, jer je i dalje mnoštvo zdravstvenih mera na snazi (ukinuto je vanredno stanje, ali ne i niz mera, koje su nam svima nametnute u cilju suzbijanja širenja zaraze).

 

Zahvaljujemo na razumevanju.
Sole Azur


Beograd, 07. maj 2020.

Poštovani putnici,

Kao što ste mogli da se informišete preko naše web stranice, SOLE AZUR je, shodno preporuci Vlade Republike Srbije, privremeno obustavio svoj rad do okončanja vanrednog stanja.
Obaveštavamo vas da su sva ugovorena  turistička putovanja, sa realizacijom do 31.05.2020.g., usled nemogućnosti ispunjenja, otkazana.

Sva sporna pitanja povodom u vezi otkazanih turističkih putovanja, biće rešavana na jedinstven način, u skladu sa odredbama Uredbe o ponudi zamenskog putovanja za putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID -19 izazvane virusom SARS -COV-2, usvojenoj od strane Vlade Republike Srbije ( Službeni glasnik RS br. 63/2020), te vas ovim obaveštavamo da je još uvek u toku usaglašavanje i definisanje procedura radi primene ove Uredbe.  
Nakon ukidanja vanrednog stanja, u toku su pripreme za početak rada naše agencije, koje podrazumevaju kontakte sa nadležnim organima, u cilju obezbedjenja propisanih uslova za obavljanje delatnosti, radi zaštite naših putnika i zaposlenih, komunikaciju sa našim ino partnerima i posredničkim agencijama, radi prikupljanja neophodnih informacija o uslovima za nastavak naše delatnosti,dok će SOLE AZUR , sa strankama početi da radi dana 18.05.2020. a o radnom vremenu ćete biti naknadno obavešteni, uz napomenu da smo u obavezi poštovati  preporuke i odluke nadležnih organa, tj. Gradskog zavoda za javno zdravlje koje se odnose na zaštitu zaposlenih i stranaka, a u vezi boravka više lica u jednoj prostoriji.

Shodno tome, preporučujemo da se nakon 15.05.2020. godine u vezi svega informišete elektronskim  putem preko e-mail adrese: info@soleazur.rs.rs ili našeg web sajta www.soleazur.rs , dok će nakon 18.05.2020. godine biti aktivan i naš fiksni telefon: 011/3626015.

O proceduri i uslovima neposrednog pristupa u našu poslovnicu, merama zaštite i obaveznim uslovima, broju lica koji mogu pristupiti i sl. bićete naknadno obavešteni.

Zahvaljujemo na razumevanju.

Sole Azur


 
 
 
Beograd, 04. maj 2020.

U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalno nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji,  želimo da informišemo putnike:

OBAVEŠTENJE

1. Sva turistička putovanja ugovorena sa realizacijom do 31.05.2020. g.,  otkazuju se.

2. Poštujući preporuku Predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije u uslovima  ograničenog  kretanja građana i socijalnog distanciranja, T.A. će za vreme trajanja ovih ograničenja, privremeno produžiti period obustavljanja rada poslovnica i neposrednog kontakta sa putnicima i sve potrebne informacije putnicima dostavljati preko maila – portal, odnosno posebnih obaveštenja na sajtu

3. Putnicima će biti izdate POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020 .god., uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja koje mogu iskoristiti najkasnije do 31.12.2021 god. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022 god potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana ispuni ovaj zahtev putnika (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020 god.)

 

YUTA će pratiti  razvoj situacije i trudiće se da Uredba Vlade Republike Srbije od 30.04.2020 god. bude sprovedena na  najbolji način u datim okolnostima u cilju zaštite interesa i prava putnika ali i opstanak turističkih agencija

Molimo Vas da budete u kontaktu sa Vašom turističkom agencijom od koje ćete dobiti sve neophodne informacije.

Zahvaljujemo svim putnicima na  razumevanja.

YUTA INFO
NACIONALNA ASOCIJACIJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE
Kondina 14, Beograd, Srbija
www.yuta.rs, yuta@yuta.rs

Prilog: UREDBA o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2

 


 
 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada na današnjoj sednici usvojila Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID-19.

Pomenutom uredbom omogućeno je da svi građani koji su uplatili turistički aranžman do 15. marta ove godine imaju mogućnost da sa agencijama dogovore zamensko putovanje koje mogu da iskoriste najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Ukoliko zamensko putovanje ne bude realizovano do pomenutog datuma, građani imaju pravo na povraćaj uplaćenih sredstava do 15. januara 2022. godine.

Novo putovanje se u dogovoru agencije i putnika može realizovati na istoj ili drugoj destinaciji i to u iznosu ne manjem od onog koji je putnik uplatio agenciji za putovanje koje nije iskoristio.

Zaključivanje novog ugovora o putovanju između agencije i putnika biće obezbeđeno polisama osiguranja, navodi se u saopštenju.

https://www.srbija.gov.rs/vest/462834/mogucnost-zamenskog-putovanja-za-uplacene-turisticke-aranzmane.php

 
 
 

Beograd, 18.03.2020.g.

U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalno nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji, Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA želi da informiše putnike:

 OBAVEŠTENJE

 –  Preporuka je da se ne otkazuju turistički aranžmani čija je realizacija planirana za period posle 15.05.2020. god

– Novčana sredstva koja su putnici uplatili turističkim agenijama za putovanja planirana u periodu posle 15.05.2020 god. su sigurna i  nadamo  se da će biti iskorišćena za realizaciju planiranih putovanja

– U ovom trenutku nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju, obzirom na vanredne okolnosti

 – Apelujemo na putnike da imaju razumevanja i da ćemo pratiti  razvoj situacije kao i  da ćemo se truditi da nađemo najbolji način u datim okolnostima da zaštitimo  interese i prava putnika ali i opstanak turističkih agencija

– Molimo Vas da budete u kontaktu sa Vašom turističkom agencijom od koje ćete dobiti sve neophodne informacije

 YUTA INFO
NACIONALNA ASOCIJACIJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE
Kondina 14, Beograd, Srbija
www.yuta.rs, yuta@yuta.rs

Do tada vodite računa i o svom zdravlju i o drugima oko Vas, ipak nije tako puno potrebno da se zaštitimo.


Beograd, 16.03.2020.g.

Poštovani putnici i saradnici, 

Usled novonastalih okolnosti i vanrednog stanja proglašenog na teritoriji Republike Srbije sa ciljem zaustavljanja epidemije Corona virusa, Sole Azur Vas obaveštava da
od 17.3.2020. godine obustavlja rad u svojoj poslovnici.

Na ovaj način želimo da doprinesemo kolektivnoj bezbednosti i zdravlju koji su najvažniji, te svoje zaposlene i putnike ne želimo izlagati dodatnom riziku .

Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.g. realizovaće se u skladu sa ugovorom. YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije, početkom maja meseca dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja (ukoliko se do tada situacija ne smiri).

Suspenduje se do daljnjeg prodaja aranžmana za Uskršnje i Prvomajske praznike kao i prolećna putovanja.  
Na osnovu trenutne situacije u saradnji sa Ministarstvom Turizma i YUTAom ćemo utvrditi  mere koje će 
se preduzeti za već uplaćene aranžmane (odlaganje , vrednostni vaučeri…).

Stojimo vam na raspolaganju za pružanje informacija i eventualne predrezervacije za letnju sezonu koja po planu počinje 20. Maja 2020. godine.  Trenutno su sve rezervacije potvrdjene i pratimo situaciju. Novac putnika  je uredno po ugovoru prebačen našim partnerima u inostranstvu, a same uplate su osigurane našom YUTA Garancijom putovanja i polisom od insolventnosti  kod Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum i nema razloga za brigu. Molimo Vas za razumevanje i strpljenje. U saradnji sa resornim ministarstvom i YUTA-om pratimo situaciju i postupamo odgovorno i za privredu i za putnike. 

  
Sve informacije možete dobiti putem maila
info@soleazur.rs ili prodaja@soleazur.rs radnim danima od 10-18h.

Nadamo se da će se situacija brzo stabilizovati i da ćemo se vratiti normalnom životu i radu i da ćemo raditi ono što najviše volimo i u čemu najviše uživamo zajedno sa vama, a to su putovanja! Do tada vodite računa i o svom zdravlju i o drugima oko Vas, ipak nije tako puno potrebno da se zaštitimo.

... na Vama je samo da odaberete ...

Sajt je informativnog karaktera.
Vratite se na vrh