Italija – Bolonja & Emilija Romanja

Italija – Bolonja & Emilija Romanja

Evropski gradovi

Italija – Bolonja & Emilija Romanja

Bolonja je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilija Romanja. Najpoznatija je po najstarijem univerzitetu u Evropi, čuvenom bolonjskom univerzitetu, a ujedno ga nazivaju i gradom gastronomije. Stari deo Bolonje prepoznatljiv je po brojnim srednjovekovnim tornjevima i pločnicima u vidu arkada duž većih ulica, a posebnom lepotom pleni najlepša gradska fontana, Neptunova fontana.

Emilija-Romanja – najbogatija među 20 italijanskih regija i jedna od najrazvijenijih regija Evrope – spoj je dve pokrajine, Emilije i Romanje, u dolini reke Po. Iskoristite priliku da obiđete najlepše centre ove regije – Bolonja, Modena, Parma, Ferara, Komakio.

 

Upit za rezervaciju
 • PROGRAM PUTOVANJA – 6 dana – 3 noćenja

  1. dan BEOGRAD
  Polazak oko 20:00 časa sa perona glavne autobuske stanice ( BAS -a ). Noćna voţnja kroz Hrvatsku i Sloveniju premaItaliji.
  2. dan BOLONJA
  Prepodnevni dolazak u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama iarkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
  3. dan BOLONJA – SAN MARINO – RAVENA – BOLONJA
  Doruĉak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska San Marina i Ravene. Po dolasku obilazak grada: čuvene tvrđave San Marina, bazilika Sv.Marina, Narodna palata…Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Ravenu. Po dolasku, obilazak grada: bazilika San Frančesko, mauzolej Gale Placidije (nije predviđen grupni ulazak), Danteov grob, bazilika San Vitale (nije predviđen grupni ulazak)… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Bolonju. Slobodno vreme. Noćenje.
  Bolonja & Emilija Romanja, sezona 2018 I 2 / 4 I
  4. dan BOLONJA – MODENA – PARMA – BOLONJA
  Doruĉak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Modene i Parme. Modena je treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Posebno je poznata kao rodni grad velikog tenora Lučana Pavarotija, a ujedno je i prozvana „prestonica mašina“ zbog fabrika najpoznatijih italijanskih proizvođača automobila kao što su Ferari, Pagani, Maserati i De Tomaso. Po dolasku, obilazak gradskog jezgra – Duomo, jedna od najlepših romaničkih katedrala u Italiji; Torre Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Preporučujemo posetu muzeju Ferarija ili muzeju „Aceto balsamico“. U dogovoreno vreme nastavak putovanja ka Parmi. Parma je drugi po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja koji je veoma poznat po proizvodnji čuvenog parmezana i parmske šunke. Po dolasku obilazak centra grada – Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata….Slobodno vreme. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Bolonju. Slobodno vreme. Noćenje.
  5. dan BOLONJA – FERARA – KOMAKIO – BEOGRAD
  Doruĉak. Napuštanje hotela i polazak prema gradu Ferara. Ferara je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Obilazak samog gradskog jezgra koji je pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominiraju renesansne građevine među kojima se posebno ističe dvorac vlastelinske porodice d’Este. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska mesta Komakio (Comacchio). Komakio je živopisan ribarski gradić u delti najveće italijanske reke Po. Sagrađen je na oko deset malih ostrva koja su međusobno povezana mostovima vrlo neobičnih izgleda, pa je to razlog što ga mnogi zovu „mala Venecija“. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima povratak u Feraru i nastavak putovanja prema Srbiji. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
  6. dan BEOGRAD – Dolazak u Beograd (na dolazne perone) u ranim jutarnjim časovima.

   Bolonja & Emilija Romanja CENE:

  Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

  SPECIJALNA PONUDA: Ograničen broj soba

  Opis

  Br. dana

  Termin putovanja

  Hotel

  Ukupna cena po osobi

  Leto 6 dana 08.11.-13.11.2018. Hotel 3* SPECIJALNA PONUDA  119 €  
  Hotel 3* 129 €  

  Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. Cena iz tabele je u evrima.

  • CENA ARANZMANA OBUHVATA:
    prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
    smeštaj u Bolonji (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
    obilaske prema programu (Bolonja, Ferara)
    troškove organizacije i vođenja aranžmana
    usluge licenciranog pratioca grupe
    peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )

   CENA ARANZMANA NE OBUHVATA:
    međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 7 € (osobe od 18 –69 god.), 5 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 13 € (osobe od 70 – 84 god.)
    Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.
   PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
    gradsku komunalnu taksu za Bolonju – za hotel 3* 1,5 eura po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela)
    ulaznice i fakultativne izlete
    peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )
   NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu (BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer).
   CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podloţne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
    San Marino i Ravena – 25 € odrasli / 15 € deca
    Modena i Parma – 20 € odrasli / 15 € deca
    Komakio – 15 € odrasli / 10 € deca

  • NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
    Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera
   Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
  • DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
   POPUSTI:
    deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
    deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
    treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
   SOPSTVENI PREVOZ:
    ZA POLASKE OD NOVEMBRA DO MAJA NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI
   PREVOZ
    pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
    postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

   

  OPIS I LOKACIJA HOTELA: Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta:

  HOTEL ASTOR 3* www.astor-hotel.it

  Nalazi se na mirnoj lokaciji, u blizini sajmišta i nove Gradske kuæe u Bolonji. Povezan linijim gradskog prevoza sa centrom. Hotel ima parking,restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, SAT TV. Sve sobe imaju besplatan WI FI.

  Doruèak – kontinentalni švedski sto

   

  POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranþmana):

  • OSTALA MESTA – postoji moguænost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graniènog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

  GRAD MESTO POLASKA CENA POVRATNOG

  TRANSFERA
  SUBOTICA parking kod radnièkog univerziteta 25 EUR
  NOVI SAD parking kod železnièke stanice 15 EUR
  Cena povratnog transfera je po osobi

  Cenovnik za Bolonju & Emilija Romanju ( sezona 2018 godine) br. 3 od 28.02.2018.

  Uz ovaj cenovnik važe opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja. Turisticka agencija “ SOLE AZUR“ nastupa u svojstvu posrednika!

 • NAĈINI PLACANJA ARANZMANA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
  2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim meseènim ratama èekovima graðana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaæa odloženo) najkasnije do:

  Za polaske od 01.10. do 01.02.2018…………………………….15.04.2018 Za polaske od 01.02. do 01.04.2018…………………………..15.06.2018.

  Za polaske od 01.04. do 01.06.2018……….…………….…….15.08.2018. Za polaske od 01.06. do 01.10.2018……….…………….…….15.12.2018.

  1. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

  .