Egejska regija

Egejska regija Turske – izrazito brdoviti krajolik proteže se duž zapadne obale od Čanakalea do Bodruma. Obalno područje je jedno od turistički najrazvijenijih u Turskoj. Uz čemprese i masline ovde se uzgaja i vinova loza. Glavni turistički centri ove regije su: Bodrum, Didim, Fetije, Kušadasi i Marmaris.

BODRUM – Sam grad je smešten u velikom zalivu na jugu Bodrumskog poluostrva, okružen brojnim uvalama, na čijim se plažama nalazi veliki broj hotela. U uskim ulicama belih zidova, šarmantni butici uz obavezno cenkanje nude ćilime, tepihe, obuću, odeću od kože i pamuka, začine…Karakteriše ga neformalan dnevni i uzbudljiv noćni život. Uz noćne klubove i diskoteke život u Bodrumu traje do zore.
 
KUŠADASI – Prva turistička destinacija na obali Egejskog mora. Područje Kušadasija je bogato brojnim istorijskim spomenicima i arheološkim nalazištima. Prelepe peščane plaže u blizini Kušadasija su idealno mesto za rekreaciju, odmor, ali isto tako i za odličan provod. Brojne peščane plaže sa toplom i bistrom vodom, nude raznovrsne sadržaje za ljubitelje aktivnog života: jedrenje, skijanje na vodi, odbojka na plaži…
 

MARMARIS – Jedan od najlepših i najpoznatijih turističkih centara u ovom regionu. Od starog dela grada, uz peščanu plažu, pruža se dugo šetalište uz koje se nižu hoteli, restorani, barovi i prodavnice koje zadovoljavaju svačiji ukus. Ovo je grad koji nikada ne spava. Čuven je po bučnom i veselom noćnom životu, velikom broju restorana, klubova i barova koji se protežu duž cele obale.

SARIMSAKLI -poznato Tursko letovalište na obali Egejskog mora, nasuprot Grčkog ostrva Lezbos. Od Izmira je udaljen oko 150 kilometara. Serimsakli je prepoznatljiv po svojoj plaži, koja predstavlja jednu od najlepših i najdužih plaža na Egejskom moru. Sarimsakli je poznat i kao vazdušna banja, i blagotvorno deluje na plućne bolesti i bolesti srca.Ovo letolalište je propoznatljivo po velikom broju hotelskog i privatnog smeštaja, restorana sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom. 

... na Vama je samo da odaberete ...