Italija

Italija

Italija Leto 2023

Italija se nalazi na jugu Evrope i obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri velika ostrva u Sredozemnom moru – Siciliju, Sardiniju i Elbu. Okružuju je čak pet mora: Jadransko, Jonsko, Ligursko, Tirensko i Sredozemno. Turizam u Italiji je vrlo razvijen: sa preko 43 miliona stranih turista, koliko je godišnje poseti, Italija je peta najposećenija zemlja na svetu. 

Kulturna baština ove zemlje je neverovatna - Italija je, naime, prva država na svetu prema broju zaštićenih lokaliteta od strane UNESCO – ima čak 55 zaštićenih kulturnih i prirodnih znamenitosti, i još 43 potencijalna kandidata za listu. Zemlja burne istorije i izuzetne kulture, danas je poznata i kao svetski centar mode, dizajna, muzike, arhitekture. Poznata je širom sveta i po svojoj kuhinji, vinu i načinu života. Pored svega toga, Italija je prelepa destinacija za letovanje, sa razvijenim turizmom u primorju i na ostrvima, što ne čudi ako se uzme u obzir da je italijanska obala dugačka ukupno čak 6.660 kilometara, a nijedna tačka na njenom kopnu nije udaljena od mora više od 100 km! 

Italija letovanje 2023 avionom

Agencija Sole Azur u svojoj ponudi ima aranžmane za letovanje 2023. godine za Siciliju, Sardiniju, Lido di Jesolo i Rimini - neka od najlepših mesta za odmor u Italiji, koja pružaju mogućnost obilaska brojnih kulturno-istorijskih znamenitosti u okolini. Pogledajte naše aranžmane, kao i first minute i last minute ponude. Letovanje Italija. Sicilija 2023. Sardinija 2023.