Drač

Drač / Albanija

Drac 2024 - Drač ili Durres je najveća morska luka u Albaniji i nalazi se 34km od Tirane. To je najstariji grad u zemlji ili večiti grad nad Jadranskim morem, sa skoro 3.000 godina istorije. Mekani pesak, koji ostaje topao od maja do septembra, atmosfera velikog primorskog grada i njegova neposredna blizina glavnog grada, čine ga najpopularnijom vikend destinacijom tokom cele godine. Prelepe plaže Drača posebno su nostalgične za lokalnim stanovništvom, jer su ih kroz istoriju najčešće posećivale porodice, i dok se nostalgični vazduh i dalje zadržava, grad je postao prava moderna međunarodna turistička atrakcija.

Osnivanje grada datira iz 627. p.n.e, kada su Korinćani i doseljenici sa Kerkire napali ilirsku teritoriju Taulanata. U gradu se nalaze mnoga drevna arheološka nalazišta. Najzapaženija turistička atrakcija Drača je amfiteatar rimskog cara Hadrijana sa 15.000 mesta, drugi po veličini amfiteatar na Balkanu. Pored svoje istorijske vrednosti, Drač je i lepo mesto za predah zbog peščanih plaža, hotela i urbanog osećaja. Pronaći ćete izvrsne restorane i smeštaj neposredno uz samu obalu mora.

Drac Hoteli

Drac Letovanje 2024 – Pogledajte našu bogatu ponudu modernih hotela sa 3 i 4 zvezdice u ovom popularnom albanskom letovalištu, po povoljnim cenama. Odaberite smestaj po Vašoj meri, proverite i naše first minute i last minute aranžmane - Drac Albanija Leto 2024. Drac Smestaj:

- od 452.00 EUR -
- od 285.00 EUR -
- od 285.00 EUR -
- od 358.00 EUR -
- od 552.00 EUR -
- od 484.00 EUR -
- od 492.00 EUR -

 Možda ćete biti zainteresovani i za