Valona letovanje

Valona letovanje

Valona 2024 - Valona (Vlora) je stari grad osnovan u šestom veku pre nove ere, prvobitno poznat pod imenom Aulona. Nalazi se na prelepoj lokaciji, ispred poluostrva Karaburun i ostrva Sazan, i okruženo je plažama i kamenitim peskom. Grad ima istorijski značaj za Albaniju, jer je bio domaćin Prve nacionalne skupštine, koja je proglasila nezavisnost zemlje od osmanske vlasti 28. novembra 1912. Muzej nezavisnosti posvećen je ovom istorijskom događaju.

Valona je polazna tačka albanske rivijere i jedno je od najposećenijih područja albanskog turizma. Smeštena je u zalivu gde se susreću Jadransko i Jonsko more, što zapravo znači da je voda čista, a plaže prelepe. Sa više od 300 sunčanih dana godišnje, jasno je zašto je ovo letovalište popularno. Imajte na umu da u visokoj sezoni gradska plaža može biti puna prenatrpana, tako da to može biti jedan od razloga da posetite plažu Ri i Plazhi ili Orikum. Ukoliko zaista želite da pobegnete od gužve, tu su brodovi koji vas mogu odvesti na Karaburun.

Valona hoteli

Valona letovanje 2024 – Pogledajte našu bogatu ponudu sjajnih hotela sa 3 i 4 zvezdice u ovom popularnom albanskom letovalištu, po povoljnim cenama. Odaberite smestaj po Vašoj meri, proverite i naše first minute i last minute aranžmane - Valona Albanija Leto 2024. Valona Smestaj:

Albanija