Grčka Hoteli Leto 2020

Grčka Hoteli Leto 2020, Halkidiki Hoteli Leto 2020 Kasandra hoteli 2020, Sitonija hoteli 2020, Atos hoteli 2020, Grcka hoteli 2020, Leto 2020 Halkidiki hoteli

HALKIDIKI je poluostrvo, koje se nalazi na severu Grcke, jugoistocno od Soluna. Poznato je po svom neobicnom obliku, koji podseca na Posejdonov trozubac ili na tri prsta koja pokazuju ka Egejskom moru. Halkidiki je poznat i po zanimljivim primorskim mestima, izvanrednim pescanim plazama i kristalno cistoj vodi.Ceo region poseduje plavu zastavicu Mediterana za najcistije more. Samo zapadno i srednje poluostrvo docekuju turiste (Kasandra i Sitonija).Najistocnije poluostrvo pripada manastirskoj zajednici Atosa, Svetoj Gori. Ulaz je dozvoljen samo muskarcima i to uz posebne vize.

OLIMPSKA REGIJA ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapada omeđena prirodnom granicom koju čine Pieriske planine i najpoznatija Grčka planina, dom svih bogova, planina Olimp. Glavni grad oblasti je Katerini.

Karakteristike ove regije su obale sa širokim peščanim plažama koje se pružaju pravcem sever-jug u dužini od 70 km. U centralnoj Pierii nalaze se dva letovališta, Paralia Leptokaria, koje imaju široke peščane plaže i koja svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlače veliki broj turista.

Pored Paralie i Leptokarie , ovde se nalaze u druga popularna mesta kao što su: Nei PoriOlympic beachPlatamon. Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, koja je od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom.

NAPOMENA: U SVE CENE KOJE SU NA NASEM SAJTU, A GDE POSTOJI POPUST, TAJ POPUST NIJE URACUNAT U CENE U TABELI. DAKLE NA CENE IZ TABELA SE OBRACUNAVA POPUST!!!

... na Vama je samo da odaberete ...