Rimske Terme Hotel

Rimske Terme nalaze se u mestu Rimske Toplice, na blagom uzvišenju iznad reke Savinje. Sakrivene od buke okružene su šumovitim brdima koja nude zaštitu od vetra i prevelike vrućine.

Rimske Terme Hotel

Rimske Terme nalaze se u mestu Rimske Toplice, na blagom uzvišenju iznad reke Savinje. Sakrivene od buke okružene su šumovitim brdima koja nude zaštitu od vetra i prevelike vrućine. U parku pored hotela nalaze se poznate divovske sekvoje, kanadska čuga, japanska hiba, čempres, tisa, kalifornijski cedar… Unutar parka otkriveno je više od 20 energetskih tačaka koje otvaraju čakre i pune ih novom energijom, a prema istraživanjima stručnjaka svaka od tačaka pomaže u određenoj vrsti bolesti i stresa. Gosti mogu da uživaju u raznovrsnim aktivnostima u priorodi. Oko parka postoji uređena Ruska staza za šetnju koja vodi kroz šumu gde se neretko mogu sresti i srne, a na raspolaganju su i vožnja bicikli, planinarenje ili nordijsko hodanje. Rimske Terme udaljene su 8 km od manjeg mesta Laško, 24 km od grada Celja i 90 km od Ljubljane.

Arheološka nalazišta na ovom području svedoče o tome da su još stari Rimljani prepoznali lekovita svojstva i koristili izvore termalne vode u Rimskim Toplicama.

Termalna voda izvire iz više izvora koji se nalaze na oko 1.000 m ispod površine zemlje. Temperatura vode iz izvora Amalija iznosi 38,4° C, a iz Rimskog izvora 36,3° C. Ova termalna voda dokazano pomaže u lečenju ortopedskih, reumatoloških, dermatoloških, ginekoloških, neuroloških i oboljenja disajnih puteva.

Rimske Terme predstavljaju kompleks koji se sastoji od tri hotela Sofijin dvor 4*, Rimski dvor 4* i Zdraviliški dvor 4* međusobno povezana toplim hodnicima. Gosti sva tri hotela koriste iste sadržaje wellness centra i pansionskog restorana, a razlike su u izgledu samih soba.

Hotel Zdraviliški dvor 4* ima 76 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba te apartmana za prikupljanje nove energije.

Sve sobe opremljene su kupaonicom (tuš ili kada), WC-om, LCD televizorom, telefonom, minibarom, sefom, klimom i priključkom za internet.  Na raspolaganju su i četiri sobe prilagodene teško pokretnim osobama.

Rimski dvor 4* nalazi se između Hotela Sofijin dvor i Hotela Zdraviliški dvor. Terasasto se spušta kao zeleni niz te stvara izvrsno okruženje za opuštanje i smišljanje novih ideja. Na raspolaganju vam je 68 dvokrevetnih soba i apartmana.

Sve sobe opremljene su kupaonicom (tuš), WC-om, LCD televizorom, telefonom, minibarom, sefom, klimatizacijskim uređajem i priključkom za internet. Osam ekskluzivnih apartmana opremljeno je saunama, whirlpoolima i okruglim krevetima. Svaki od tih apartmana priča svoju priču koja proizlazi iz latinskog imenovanja ljekovitog bilja i voća iz okolice Rimskih Toplica.

Hotel Sofijin dvor 4* je opremljen u klasičnom stilu bezvremenske elegancije. Nudi 43 luksuzno opremljene jednokrevetne i dvokrevetne sobe te hotelska apartmana.

Sve sobe opremljene su LCD televizorom, telefonom, miniba- rom, sefom, klimatizacijskim uredajem i prikljuckom za internet. Najraskošnije sobe imaju balkon ili terasu s kojih se prostire pogled na obližnja brda i rijeku Savinju te crkvicu Lurd.

Slovenija wellness i spa 2023 

 

Slovenija 2023 - Ukoliko želite da provedete svoj vikend u nekom od vrhunskih wellness i spa centara, nudimo Vam veliki izbor luksuznih hotela. Slovenija wellness i spa centri nude odličnu uslugu i popuste za decu i porodice. Proverite i naše first minute i last minute cene - Slovenija wellness i spa. Slovenija 2023.


Rimske Terme Hotel

SADRŽAJ HOTELA

  • Bar
  • Bazen
  • Frizerski salon
  • Masaža
  • Parking
  • Restoran
  • Salon lepote
  • Sauna
  • Suncobrani i ležaljke
  • Wellness centar