Rimske Terme

Rimske Terme / Slovenija

Rimske Terme nalaze se u mestu Rimske Toplice, na blagom uzvišenju iznad reke Savinje. Sakrivene od buke okružene su šumovitim brdima koja nude zaštitu od vetra i prevelike vrućine. U parku pored hotela nalaze se poznate divovske sekvoje, kanadska čuga, japanska hiba, čempres, tisa, kalifornijski cedar… Unutar parka otkriveno je više od 20 energetskih tačaka koje otvaraju čakre i pune ih novom energijom, a prema istraživanjima stručnjaka svaka od tačaka pomaže u određenoj vrsti bolesti i stresa. Gosti mogu da uživaju u raznovrsnim aktivnostima u priorodi. Oko parka postoji uređena Ruska staza za šetnju koja vodi kroz šumu gde se neretko mogu sresti i srne, a na raspolaganju su i vožnja bicikli, planinarenje ili nordijsko hodanje. Rimske Terme udaljene su 8 km od manjeg mesta Laško, 24 km od grada Celja i 90 km od Ljubljane.

Arheološka nalazišta na ovom području svedoče o tome da su još stari Rimljani prepoznali lekovita svojstva i koristili izvore termalne vode u Rimskim Toplicama.

Termalna voda izvire iz više izvora koji se nalaze na oko 1.000 m ispod površine zemlje. Temperatura vode iz izvora Amalija iznosi 38,4° C, a iz Rimskog izvora 36,3° C. Ova termalna voda dokazano pomaže u lečenju ortopedskih, reumatoloških, dermatoloških, ginekoloških, neuroloških i oboljenja disajnih puteva.

Rimske Terme predstavljaju kompleks koji se sastoji od tri hotela Sofijin dvor 4*, Rimski dvor 4* i Zdraviliški dvor 4* međusobno povezana toplim hodnicima. Gosti sva tri hotela koriste iste sadržaje wellness centra i pansionskog restorana, a razlike su u izgledu samih soba.

Slovenija wellness i spa 2024

Slovenija 2024 - Ukoliko želite da provedete svoj vikend u nekom od vrhunskih wellness i spa centara, nudimo Vam veliki izbor luksuznih hotela. Slovenija wellness i spa centri nude odličnu uslugu i popuste za decu i porodice. Proverite i naše first minute i last minute cene - Slovenija wellness i spa. Slovenija 2024.

1 Hoteli
Vrsta objekta
Kategorija hotela