Kemer, Turska - top 5 mesta koja treba obići

Kemer, Turska - top 5 mesta koja treba obići

Kemer, Turska - top 5 mesta koja treba obići

Kemer, smešten na turskoj obali Mediterana, nudi raznolike atrakcije i aktivnosti za posetioce. Evo top 5 stvari koje biste mogli posetiti u Kemeru:


* Tahtali Planina (Tahtali Dağı) - Posetite Tahtali Dağı, koja se takođe naziva i Olympos Teleferik, za nezaboravan pogled na obalu i planine. Možete koristiti žičaru kako biste stigli do vrha i uživali u spektakularnom pejzažu.


* Liman Ulica (Liman Caddesi) - Prošetajte duž glavne gradske promenade, Liman Caddesi, gde ćete pronaći brojne prodavnice, restorane i kafiće. Ovo je odlično mesto za opuštajuću šetnju i istraživanje lokalne atmosfere.


* Moonlight Plaža (Ayışığı Plajı) - Uživajte na Moonlight plaži koja se smatra jednom od najlepših plaža u Kemeru. Ova peščana plaža sa tirkiznom vodom idealna je za sunčanje i vodene aktivnosti.


* Goynuk Canyon - Istražite prirodnu lepotu Goynuk kanjona, gde možete šetati duž drvenih staza oko jezera i uživati u spektakularnim pejzažima.


* Phaselis Antički Grad - Posetite antički grad Phaselis, koji se nalazi nedaleko od Kemera. Ovaj arheološki lokalitet obuhvata dobro očuvane ruševine, trgove, avenije i luku, pružajući uvid u bogatu istoriju regije.


Ove destinacije nude raznolike doživljaje, od prirodnih lepota do kulturne baštine, čineći posetu Kemeru raznovrsnom i uzbudljivom.