Glyfada

Glyfada / Grčka

Glifada Atina - Oblast Atika (grčki: Αττική) je veoma važan istorijski deo Grčke i njemu pripada glavni grad ove prelepe mediteranske zemlje. Atika obuhvata istoimeno poluostrvo i Atinu, deo severoistočnog Peloponeza i veća ostrva Hydra, Aegina, Poros, Dokos, Agistri, Salamina, Patroklos, kao i nekolicinu manjih ostrva koja se nalaze u Saroniskom zalivu. Za sve vreme istorijskih previranja, na Atici se razvija najvažniji filozofski, administrativni, politički, obrazovni i kulturni centar čitave današnje Grčke – veličanstvena Atina.

Glifada je jedno od najelegantnijih letovališta Grčke i elitno predgrađe Atine, podeljena je na dve oblasti, Kato Glifada, bogatiji kraj i bliži moru i Ano Glifada odmah pod planinom Himetus. Nekada je Glifada bila ribarsko naselje, a danas je čuveno letovalište sa brojnim luksuznim vilama, hotelima i ekskluzivnim prodavnicama. Glifada se, pored luksuza, može pohvaliti i dugim peščanim plažama, kao i lepim morem, pa zato postaje omiljeno mesto za odmor poznatim i slavnim ličnostima. Sa centrom Atine povezana je autobuskim prevozom i najmodernijim brzim tramvajima, sagrađenim za potrebe Olimpijade 2004. godine. Centar Atine udaljen je oko 15 kilometara.

Glifada Grcka Hoteli 2024

Glifada Letovanje 2024 - Za ovu godinu odabrali smo izuzetne hotele, koji će Vaše letovanje učiniti nezaboravnim. Aranžmani su sopstvenim prevozom ili avionom. Pogledajte cene aranžmana, kao i naše first minute i last minute ponude. Glifada Hoteli. Glifada Avionom. Glifada 2024.

2 Hoteli
Vrsta objekta
Kategorija hotela

 Možda ćete biti zainteresovani i za