Jonska obala

Jonska obala / Grčka

Jonska obala Grcke je izuzetno popularna regija za letovanje među našim turistima. Nalazi se u oblasti Epir, što na grčkom jeziku znači kontinent. To je prekrasna planinska oblast na severozapadu Grčke i njen glavni grad je Ioannina. Jonska obala je sa istočne strane zaštićena gorostasnim planinskim vencem Pindosa, u čijem se podnožju nalaze bezbrojne plantaže pomorandži i limuna. Šarmantna turistička mesta raspoređena su duž obale od Igumenice do Lefkade, a najpoznatija su Parga, Sivota i Preveza.

Preveza Hoteli - Preveza je veliki razvijeni grad i lučki centar u zalivu Amvrakikos. Lep i miroljubiv grad koji je sa jedne strane okružen plantažama maslina, dok se preko puta njega nalazi ostrvo Lefkada. Nedaleko od Preveze, na 20 km nalazi se mala luka Ligia. Jedna od najpopularnijih plaža Jonske obale je Vrahos. Nalazi se na pola puta između Parge, od koje je udaljena 25km, i Preveze, do koje ima 30km. Najbliže naseljeno mesto je Loutsa, udaljeno par kilometara od plaže Vrahos.

Kanali je odlično locirano letovalište na Jonskoj obali Grčke. Od Preveze je udaljeno manje od 15km. Letovalište ima sve neophodne sadržaje za boravak turista ali, kako ova regija nije maksimalno turistički razvijena, popularna je za mirniji porodičan odmor. Plaža je većim delom peščano šljunkovita i dugačka je nešto više od 10km. Nedaleko od Kanalija nalazi se Kastrosikia, malo primorsko selo smešteno na prelepoj plaži.

Preveza 2024 – Pogledajte našu bogatu ponudu modernih hotela za letovanje 2024. godine u ovom lepom grčkom letovalištu. Aranžmani su sopstvenim prevozom ili avionom. Pogledajte i naše first minute i last minute ponude. Jonska obala Letovanje. Epir Grcka Hoteli 2024

 Možda ćete biti zainteresovani i za