Tunis

Tunis

Tunis Letovanje 2023 - Tunis je najmanja i najsevernija afrička država, smeštena u severozapadnom delu najtoplijeg kontinenta. Sa severa i istoka, njegove obale zapljuskuju vode Sredozemnog mora dužinom od oko 1.300 km, na zapadu graniči se sa Alžirom, a na jugoistoku sa Libijom. Oko 40 odsto južne i jugozapadne teritorije pokriva pustinja Sahara. Planinski venac, deo istočnog Atlasa, dijagonalno preseca zemlju i deli pustinjsku od mediteranske klime. Letnja sezona ovde traje tokom cele godine zbog mediteranske klime. Sunce, plaže, more, pesak, kamile, pustinja, udobni hoteli su prve asocijacije na putovanje u Tunis. 

GAMART je letovalište na obali Sredozemnog mora, nalazi se pored gradića La Marsa. Nekada malo ribarsko selo, od druge polovine XX veka razvija se u elitno predgrađe sa raskošnim vilama i rezidencijama, vrhunskim hotelima, restoranima, prodavnicama i galerijama. U njegovoj blizini nalaze se ruševine drevne Kartagine i mondenski Sidi Bu Said. 

HAMAMET (arap. “mesto za kupanje”) – njegovo staro gradsko jezgro čini medina iz XV veka, izgrađena na stenama uz obalu mora. Unutar izuzetno očuvanih zidina nalazi se lavirint popločanih uličica i uskih prolaza, a u njemu kuće meštana i brojne prodavnice i galerije. Postoje i dve turističke zone: Hamamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i na jugu, udaljen 9 km od centra grada, Jasmin Hamamet, moderna turistička zona, projektovana po uzoru na poznata letovališta na Mediteranu, sa novosagrađenom medinom (u kojoj su smešteni bazari, butici, restorani i poslastičarnice), marinom do koje možete prošetati lepom promenadom dužine oko 3 km, i zabavnim parkom Carthage Land. Postao je jedna od najpopularnijih i najtraženijih destinacija za odmor na Sredozemlju.

SUS je danas treći grad po veličini u Tunisu, u kome živi oko 900.000 stanovnika, i predstavlja turističku prestonicu zemlje. Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni hoteli, a grad je poznat i po medini iz IX veka, jednoj od najbolje očuvanih tvrđava u zemlji, sa koje se pruža divan pogled na čitav grad.

PORT EL KANTAUI je udaljen 6 km severno od Susa. Letovalište je građeno od 1979. godine kao velika turistička zona oko marine u kojoj istovremeno može da se usidri preko 300 jahti. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port El Kantaui je postao omiljena destinacija za porodični odmor i odmor mladih tuista. Uređen je i čist, potpuno prilagođen turistima, sa puno zelenila i cveća, idealan za šetnje. U marini se nalazi veliki broj prodavnica, kafića, restorana i čuvena fontana sa svetlosno-muzičkom koreografijom. 

SKANES - Mirna turistička zona smeštena nadomak dva grada, Monastira na jugu i Susa na severu. Ima niz dobrih hotela bogatog sadržaja. Skanes je pravo mesto za porodični odmor, za putnike koji žele odmor u tihoj atmosferi, uz ogromne maslinjake koji ovom regijom dominiraju još od perioda Rimljana. 

MAHDIJA je mali obalski grad južno od Monastira, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla. U luci Mahdije je snimano nekoliko scena filma Engleski pacijent. Odlična je polazna tačka za upoznavanje centralnih i južnih delova zemlje. Turistička zona se pruža uz predivnu peščanu plažu severno od grada i u ponudi ima kvalitetne i sadržajne hotele.

Pogledajte našu ponudu aranžmana za Tunis 2023. kao i first minute i last minute ponude: Tunis Leto 2023. Tunis Last Minute.

 Možda ćete biti zainteresovani i za