Zakintos

Zakintos / Grčka

Zakintos Grcka - Zakintos je jedno od najlepših grčkih ostrva, smešteno u Jonskom moru, udaljeno 25 kilometara od obale Peloponeza, kopnenog dela Grčke. Opština Zakintos sa istoimenim glavnim gradom, obuhvata i okolna ostrvca i broji oko 41.000 stanovnika, i sve više se naseljava. Poznato je i kao specifični prirodni rezervat, jedino mesto gde žive i izlegu svoja jaja morske kornjače caretta caretta, na južnim peščanim obalama Zakintosa.

Njegove prirodne lepote, duge peščane plaže, kristalno tirkizno more, morske pećine, zalivi, litice jednostavno oduzimaju dah i zovu na uživanje, obilaske. Blaga mediteranska klima pogodna je za maslinjake, vinograde i agrume, a jedna od najpoznatijih voćnih kultura je zakintoska ribizla. Dužina obale je 123 km, što znači da je prepuno plaža, uvala, omanjih zaliva. Najpoznatija je plaža Navagio sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda kao zaštitnim znakom Zakintosa na svim razglednicama.

Zakintos se pominje još u Homerovoj Ilijadi,a osvajali su ga Rimljani, Vizantijci, Mlečani… bilo je pod vlašću Velike Britanije, poznato kao ostrvo Zante. Svi osvajači su ostrvo oplemenili na svoj način i uneli duh tih vremena, a Venecijanci su ga zvali To fioro tou Levante, što znači Cvet istoka. Danas ga mladi zovu grčka Ibica zbog bogatog noćnog života, provoda i mladeži koja dolazi ovde iz svih krajeva sveta zbog čuvenih žurki na plaži pod vedrim nebom do jutarnjih časova.

Zakintos hoteli 

Zakintos 2024 - Provedite letovanje 2024. na ovom prelepom ostrvu! Nađite smeštaj po vašoj meri, pogledajte našu bogatu ponudu hotela sa 3 i 4 zvezdice, proverite i naše first minute i last minute ponude: Zakintos Leto 2024. Zakintos Last Minute.

 Možda ćete biti zainteresovani i za