Krit

Krit / Grčka

Krit leto 2024 avionom - Krit je najveće ostrvo u Grčkoj i peto ostrvo u Mediteranu, posle Sicilije, Korzike, Sardinije i Kipra. Nalazi se na raskrsnici tri kontinenta- Evrope, Azije i Afrike i zapljuskuju ga tri mora - Libijsko, Egejsko i Jonsko. Zapadni deo Krita poznat je po divnim peščanim plažama i atraktivnim predelima (kanjon Samaria, Elafonissi, Balos…). Turistička mesta Amudara i Kokini Hani nalaze se u blizini glavnog grada Herakliona. Hersonisos i Malia su poznati po burnom noćnom životu i dugim peščanim pažama. Stalida i Agios Nikolaos su porodična mesta lepim pesčanim plažama.

Retimno je treći po veličini grad na Kritu, posle Herakliona i Hanje, ali je dosta različit od njih. Retimno kombinuje šarm starog grada sa prelepom dugom peščanom plažom. Za njega se može reći da je jedan od najbolje očuvanih srednjovekovnih gradova. Venecijanska utvrđenja romantično se mešaju sa pravoslavnim i katoličkim crkvama, džamijom, veličanstvenim dvorcima venecijanske arhitekture, kaldrmisanim stazama koje stvaraju magičnu atmosferu i podsećaju na turbulentnu prošlost ovog grada.

Krit Leto 2024 avionom

Letujte na ovom prelepom ostrvu, nađite smeštaj po vašoj meri! Pogledajte našu bogatu ponudu hotela od 3 do 5 zvezdica, u aranžmanima avionom. Proverite i naše first minute i last minute ponude: Krit Letovanje 2024. Krit Avionom. Krit Last Minute. Krit Grcka Ostrva. Takođe pogledajte ponudu za letovanje u Kefaloniji i uporedite smeštaj i cene.

 Možda ćete biti zainteresovani i za